Workshop “Ik en mijn hulp/- buddyhond”

Beste leden en geïnteresseerden,

Op 25-26 januari a.s. vindt een bijzondere workshop plaats voor BNMO-leden met een hulp/- of buddyhond, op een al even bijzonder locatie, het Emmausklooster te Velp.

Uitleg programma
Het initiatief voor deze bijeenkomst komt van Jori Schimmel, o.a. PR medewerker van de BNMO. Zij heeft iemand, een BNMO-lid, voor de Kareoler geïnterviewd die dermate gestressed raakte door hoe de buitenwereld op haar hulp/- buddyhond reageerde dat deze persoon de hond weer heeft ingeleverd. Geraakt door dit verhaal besloot Jori het idee te lanceren om BNMO-leden met een hulp/- of buddyhond bij elkaar te brengen om ervaringen te delen, positief en negatief. Belangrijke vragen voor deze bijeenkomst zijn. Wat kunnen we van elkaar leren, is er behoefte aan een vervolgbijeenkomst en waar is dan behoefte aan? Dat betekent inhoudelijk gezien dat er geen experts, belangenverenigingen, wetenschappers of psychologen ingezet zullen worden. Het is dus echt een BNMO aangelegenheid. Op de avond hebben we een spreekster uitgenodigd om haar verhaal te vertellen. Zij is een ervaringsdeskundige zonder geüniformeerde achtergrond en is al acht jaar in bezit van een hulp/- buddyhond. Mogelijk dat haar verhaal een andere invalshoek of een nieuw perspectief geeft.

Voor wie bedoeld?
Dit programma is een try-out. Bedoeld voor BNMO-leden met een hulp/- of buddyhond (of evt. op de wachtlijst voor een hulp/- of buddyhond) die ervaringen hebben met of willen meepraten over de wijze waarop de omgeving reageert op hulp/- of buddyhonden. (Hoe om te gaan met lastige vragen van voorbijgangers, wat als je met jouw hulp/- of buddyhond geweigerd wordt in winkels of andere gelegenheden, wat te doen als jouw eigen gezin moeite heeft met het nieuwe viervoetige gezinslid, etc.) De uitkomsten van deze tweedaagse zullen mogelijk input vormen voor een vervolgbijeenkomst. Dus alle leden met een hulp/- of buddyhond zijn welkom op deze tweedaagse, ongeacht de reden van het hebben van een hulp/- of buddyhond.

Meedoen?
Voor deze laagdrempelige tweedaagse zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Wilt u als BNMO lid deelnemen aan dit programma, laat het ons z.s.m. weten. Aanmelden kan via as@bnmo.nl. Voor meer info over de locatie (het Emmausklooster), zie: www.avantspirit.nl.